Hvis jeg var en fra X-Men

Hvad nu hvis jeg var med i X-men, hvem ville jeg så være? Den tanke har strejfet mig fra tid til anden, men valget er ikke helt så nemt igen. Jo, altså hvis jeg levede i et tegneserieunivers uden de regler, der er i den virkelige verden, så ville det være Wolverine. For han er – uden sammenligning – den sejeste og mest karismatiske af alle de X-men, der har været gennem tiderne.

Men lad os nu antage, at X-men rent faktisk eksisterede i den virkelige verden, så ville Logan (eller James!) langt fra være mit første valg. Tænk på alle de lidelser, han har måttet gennemgå i sit lange, lange liv. Hjernevasket af Weapon X, en tur til helvede og tilbage igen og stort set alle de kvinder han elsker, dør. Silver Fox, Mariko og Jean Grey bare for at nævne nogle få. Så nej tak, Wolverine er udelukket.

Men hvem kunne det så være? Der er jo nok X-Men at vælge imellem, da der er gået inflation i antallet af medlemmer de senere år. Så for at undgå fuldstændig skizofreni fra min side, vil jeg koncentrere mig om de to oprindelige grupper: Den første med Cyclops, Marvel Girl (Jean Grey), Angel, Beast og Iceman og den anden med Cyclops, Phoenix (Jean Grey), Colossus, Banshee, Storm, Nightcrawler, Thunderbird og Wolverine

Thunderbird (John Proudstar) dør på sin første mission. Han er den første, der ryger af min liste. Jeg har ambitioner om en lidt længere karriere som superhelt.

Iceman (Robert Drake) er gruppens humørbombe, og hans evner til at danne is og sne er ganske imponerende. Bare tænk jer at have ham på sit hold i en sneboldskamp! Men på den anden side, gemmer alle jokesne på en person med lavt selvværd. Bobby Drake har heller aldrig fået det maksimale ud af det store potentiale, hans kræfter gemmer på. Nej, han er lidt for vattet.

Der er mere storhed over Colossus (Piotr ”Peter” Rasputin). Et usårligt ydre af stål og den stærkeste af gruppens mutanter. Hvis man måler på ren fysisk styrke. Samtidig er der en poet og drømmer gemt bag det stålsatte ydre. Desværre har begivenheder gennem årene mørket Peters lyse sind. Men kæmper vi ikke alle mod vores indre dæmoner i større eller mindre omfang? Ja, Colossus, som altid har været blandt mine favorit X-Men, kunne jeg bestemt godt tænke mig at være. Og så alligevel ikke. At han formår at ødelægge sit forhold til Kitty Pryde – endda op til flere gange – er simpelthen utilgiveligt! De to var skabt til at være sammen!

Men der er jo heller ingen, der siger, at mit valg af X-Men skal være en mand, selv om gruppens navn jo ellers i høj grad antyder det. Nogle af de stærkeste og mest karismatiske X-Men gennem tiderne har været kvinder – og her tænker jeg ikke mindst på Jean Grey aka Marvel Girl aka Phoenix aka Dark Phoenix. Hendes evner til at flytte ting med tankens kraft og til at læse andres tanker lyder ikke kun bekvemt, men også yderst fascinerende.

De fleste har sikkert været på en date og siddet og funderet over, hvad personen på den anden side tænker lige nu. Kan hun li’ mig eller vil hun bare have det her overstået hurtigst muligt? Eller til en jobsamtale … Hvad er det, de leder efter her, hvad skal jeg sige for at gøre et godt indtryk? Men hov Martin, så bruger du dine kræfter for egen vindings skyld. Det er jo ikke særligt helteagtigt? Nåh, nej. Og det er netop dilemmaet med Jean Grey. Hendes kræfter er som en guds, og det er mere end et menneske af kød og blod kan styre. Risikoen, for at kræfterne fortærer én – som ilden fra en fugl Fønix – er tæt på 100 procent.

Men hvis ikke Jean Grey, hvem så? Jeg har altid været en kæmpe fan af Cyclops. Ikke så meget på grund af hans mutantevner, selv om de er imponerende nok i sig selv. Scott Summers evner som leder, er det, der fascinerer mig. Han formår/formåede at samle en flok individualister og stærke personligheder omkring sig. Han kan se folks svagheder og styrker og han kan få X-Men til at arbejde sammen som en enhed – en superheltegruppe. Hvis jeg var blevet spurgt for fem år siden, havde jeg valgt Cyclops, men Marvel Universet er i konstant bevægelse – heldigvis – og Scott Summers har truffet en række valg, der desværre har haft katastrofale følger …
At myrde sin egen mentor, Professor X, og den skyld, han må leve med resten af livet, det vil jeg aldrig kunne klare. Jeg ville bryde sammen mentalt – og spørgsmålet er, om Scott har den mentale styrke til at lægge det bag sig. Jeg håber det, for jeg mener fortsat, at han er Homo sapiens superiors bedste håb for fremtiden …

Nå, hvem er der tilbage? Angel, Beast, Banshee, Nightcrawler og Storm. Beast er atletisk, behåret, veltalende og super intelligent. Banshee og Angel kan begge flyve, og hvem har ikke altid drømt om det!? Nightcrawler (Kurt Wagner) er bare et fantastisk menneske – en engel gemt bag en djævels ydre – og han er på mange måder sjælen i X-men. Glad for, at Marvel har valgt at genoplive ham, selv om jeg ellers ikke er meget for, at folk vender tilbage fra de døde igen og igen og … Men det er jo set op til flere gange i Marvel Universet.

Angel, Beast, Banshee og Nightcrawler kunne alle fire være oplagte, men mit valg på den X-Men, jeg allerhelst vil være, er Ororo Munroe, Storm. Hun er hele pakken. Hun kan flyve, har kræfter som en vejrgud, og så er hun karismatisk og formår at lede X-Men. Det har hun bevist op til flere gange. Ororos problem er, at hun nogen gange glemmer, at hun også er et menneske med følelser som alle andre. Hendes kræfter gør, at hun må holde igen med sine følelser, da hun ellers påvirker vejret omkring hende. Men hvis hun helt lukker af for sine følelser og sin menneskelighed, så afviser hun den del, der gør livet værd at leve på godt og ondt – kærlighed, had, lykke, sorg og forelskelse …

Så hvis jeg i mit næste liv skulle vokse op som mutant ville mit foretrukne valg være Storm. Hvem fra X-Men ville du vælge?

Etiket: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*